6. lis 2010.

Domaći čips od krompira


Čips izgleda vrlo dekorativno poslužen uz ostala jela na trpezi, uz to što je i mnogima omiljena grickalica. Ako ste odlućili da pazite šta jedete, svakako nećete posegnuti za kupovnim čipsom. I ovaj, iako je domaći, ne bi trebalo jesti u ogromnim količinama, jer ne znači ako ga spravljamo same, u svojoj kuhinji, od zdravih namirnica, da možemo neumereno uživati u istom!

Operite i ogulite dva do tri veća krompira. U multi praktiku ili pomoću "Super secka" nasecite ga na tanke listiće. Potopite listiće krompira u hladnu vodu i protrljajte rukama da bi se isprao suvišan skrob, ocedite, ponovo potopite i ostavite da stoji u vodi sat vremena. Dobro ga ocedite i stavite na papirnati peškir i malo protrljajte salvetom da ga što više osušite. Stavite krompir u činiju, posolite mlevenom morskom solju i vrlo malo nauljite maslinovim uljem. Promešajte.
U tepsiju za pečenje stavite papir za pečenje, istresite krompir. Rukama ga sto ravnomernije rasporedite po papiru i stavite u prethodno zagrejanu pečnicu na 220 stepeni. Pecite 15-ak minuta uz povremeno otvaranje pećnice da para izađe i da proverite da se krompir ne prepeče. Dobro pripazite, jer za čas izgori.
Ohlađeni čips poslužite uz začinjeni paradajz sok - sa grančicom zelenog celera!
Ova grancica celera... pa čisto da umirite savest ;)


Protected by Copyscape Plagiarism Check

4 komentara:

  1. Oprostite, možda je glupo pitanje: da li mogu nožem izrezati krumpir? Preseljavam kuhinju, a jeli bismo cips.

    OdgovoriIzbriši
  2. Ma naravno da mozete, smo ga sto tanje secite na tanke, tanke listice! Malo ce potrajati... Izvinite, moja greska. Srecno u novoj kuhinji! I ugodno grickanje!

    OdgovoriIzbriši
  3. evo prije neki dan sam napravila u mikrovalnoj, obićno sam do sad radila u dubokom ulju pa sam ga radila rjeđe no kako sam probala u mikrovalnoj dopao mi se kako je malo mastan, tako isto mi se čini da je i ovaj iz pećnice manje mastan pa ću i njega isprobati

    OdgovoriIzbriši
  4. Ja ga uvek radim ovako i sa samo par kapi ulja. Jednom sam ga przila u ulju, premasno je. Ne znam kako ispadne u mikrovalnoj? Bude hrskav?

    OdgovoriIzbriši

Hvala Vam na poseti i komentaru koji ce biti objavljen nakon moderiranja! Sandra

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...