11. ruj 2010.

Kuvani sladak kupus

Jos jedno tradicionalno, a zaista zdravo i malo kaloricno jelo - varivo od slatkog kupusa.
U narodu su poznate lekovite vrednosti kupusa, a istice se njegovo posebno blagotvorno dejstvo na probavu, zbog bogatstva celuloze.
Pola glavice kupusa (glavica kupusa od oko 1 kg) sitno naseckajte i stavite u expres lonac. Kupusu dodajte sitno seckanu glavicu crnog luka, 1/2 solje integralnog pirinca (nekuvanog), jednu sargarepu naseckanu na kolutice, malo celer korena naseckanog na stapice, lovorov list, malo aleve paprike, malo djumbira (u prahu ili svezeg) i morske soli. Prostalih pola glavice kupusa takodje naseckajte i stavite u lonac. Nalijte hladnom vodom da ogrezne, zatvorite expres lonac, pustite da provri i kuvajte 20-ak minuta na najmanjoj vatri. Lonac sklonite sa vatre, a kada se osigurac pare spusti, otvorite lonac i servirajte varivo uz snite dimljenog sojinog sira (zbog balansa proteina) i integralni hleb.

Protected by Copyscape Original Content Check

Nema komentara:

Objavi komentar

Hvala Vam na poseti i komentaru koji ce biti objavljen nakon moderiranja! Sandra

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...