2. sij 2011.

Jojine projice

Pregledavajući "nadzornu ploču" uz jutarnju kaficu, polako već ostajući bez ideje "šta ćemo danas da jedemo"... nakon svih ovih prazničnih ludorija u mojoj kuhinji... zaintrigirala me jednostavna varijanta projice. I sama imam sto varijanti istih, a sa poslednjeg putovanja donela sam (poklon najdražih) preslatke silikonske kalupčiće koji samo čekaju da se upotrebe. Eto prilike!
Recept nisam menjala, jedino sam, jer u frižideru nisam imala ništa od predloženog, stavila neutralnu pavlaku za kuvanje (umesto jogurta). I naravno, koristila sam kukuruzno integralno brašno, morsku so i nerafinisano suncokretovo ulje (jer ne koristim rafinisane proizvode), a umesto praška za pecivo koristim sodu bikarbonu. Susama nisam imala, a baš ga volim u kombinaciji sa kukuruznim brašnom. Ništa zato, projice su odlične! Hvala Jovani na brzom i ukusnom receptu!

Link ka originalnom receptu je naveden, a moj kratak postupak je sledeći:
U plastičnoj posudi izmešala sam sledeće sastojke, mera je šolja od 2 dcl: 2 šolje neprosejanog integralnog kukuruznog brašna, 1 šolja prosejanog integralnog pšeničnog brašna, 1 šolja neutralne pavlake ili gustog jogurta (probala sam obe varijante, odlično), 1 razmućeno domaće jaje, 1/2 šolje nerafinisanog suncokretovog ulja, zaravnjena kafena kašika sode bikarbone, kafena kašika morske soli i malo sitno seckanog peršun lista. Drvenom kašikom sam sve izmešala, napunila u 12 mafin-modli i pekla u prethodno zagrejanoj pećnici 20-ak minuta na 200 stepeni.

Broj komentara: 15:

  1. Projice su prekrasne, a tebi i obitelji želim puno zdravlja, sreće i ljubavi i još pregršt divnih recepata u Novoj! Timna i Tadeja :)

    OdgovoriIzbriši
  2. OOOOOOOO DRAGA MOJA HVALAAAAAAAAAAAAAAAAAA OD SRCA !!! :-))))))) Divno su ti ispale i blago tebi na silikonskim kalupima , odlični su i praktični !!! Mi smo bili oduševljeni , nema nijedne projice više hihihihihihi :-)))))) !!! HVALA JOŠ JEDNOM NA POVERENJU !!!! VELIKI POZDRAV OD MENE DRAGA !!!! :-****

    OdgovoriIzbriši
  3. @Tadeja: Hvala! Tebi i Tvojima sve najbolje u Novoj 2011.!
    @Jovana: Eto, prvi u Novoj 2011.! Bas su fine! Bile! Moracemo ponoviti ovo!

    OdgovoriIzbriši
  4. Sretna nova godina i sve najbolje!

    OdgovoriIzbriši
  5. Hvala Nina! Takodje, sve najbolje i da ti ova bude jos bolja... recepata da bude da jedva stignes da zabelezis, a porodica da ti uziva u finoj hrani, a mi jos vise u tvom lepom blogu!

    OdgovoriIzbriši
  6. Izvrstan izbor, jako lijepe i odlične projice !! Tebi i tvojima želim Sretnu Novu Godinu i sve najbolje !!

    OdgovoriIzbriši
  7. Hvala Branka, i Tebi i Tvojima sve najbolje i puuuno pozdrava iz Pozarevca.

    OdgovoriIzbriši
  8. Draga Sandra želim ti sve najbolje u Novoj 2011.g. i punooooooo ideja i recepata za isporobati!

    OdgovoriIzbriši
  9. Draga Tatjana! Hvala ti, uzvracam lepim zeljama u Novoj 2011.! Ja cu zasigurno i dalje uzivati u tvojim umjetnickim rukotvorinama, a ti ponekad svrati, pocasti se <3

    OdgovoriIzbriši
  10. Draga Sandra,
    Želim Ti sve najbolje u Novoj 2011-toj. Zadovoljstvo je u blogosferi pronaći blog posvećen zdravoj prehrani, pa ti želim još mnogo recepata zdrave prehrane u kojima ćemo pronaći inspiraciju.
    P.S. Jedva čekam da vidim šta ćeš izabrati i radujem se što si domaćica igre Ajme koliko nas je!

    OdgovoriIzbriši
  11. Hvala Cosmo2503! I ja tebi zelim sve najbolje u Novoj 2011.
    :)

    OdgovoriIzbriši
  12. Divne projice, kalupi su preslatki. Draga Sandra, sve najlepše ti želim u (N)ovoj godini i još puno recepata koji će će mi ukazati na nove namirnice i zdraviju ishranu:))) Poz

    OdgovoriIzbriši
  13. Hvala Nale! Uzvracam najlepsim zeljama! Sve najbolje tebi i tvojima u (N)ovoj!

    OdgovoriIzbriši
  14. odlične projice, jako volim ovakve stvari, sve najbolje (s malim zakašnjenjem, mada se nadam da za dobre želje nikad nije kasno :))
    sviđa mi se blog,
    pozdravček!
    Tamara

    OdgovoriIzbriši
  15. Hvala Tamara! Naravno da nije. I ja tebi želim svako dobro!

    OdgovoriIzbriši

Hvala Vam na poseti i komentaru koji ce biti objavljen nakon moderiranja! Sandra

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...