11. sij 2011.

Američke palačinke

Šta bi jela, šta bi jela... znam! Palačinke! I to ne obične, nego one debele, američke!
Znam da sam negde videla taj recept, ali naravno, sada kada mi treba ne mogu ga naći... razmišljam, kako ga pronaći, pa mi sine, sigurno sam ostavila komentar... pa u gmail-u pretražujem poštu, ukucavši "palačinke" i nađem iz prve krasan Shangri La Food blog sa treženim receptom!

Koristila sam integralno pšenično brašno, blago prosejano.
130 gr brašna pomešala sam sa 1/2 kafene kašike sode bikarbone (nemam prašak za pecivo, ne koristim ga), prstohvatom morske soli i 2 supene kašike nerafinisanog šećera šećerne trske.
U drugoj posudi razmutila sam ručnom mućkalicom: jedno domaće jaje, šolju od 2,5 dcl retkog pirinčanog mleka i 2 supene kašike rastopljenog maslaca i sve to dodala suvoj mešavini i pomešala, ne predugo kako stoji u receptu da ne bi bile pretvrde palačinke.
Dubokom kašikom (za supu) vadila sam testo na zagrejan i prethodno malo zamašćen maslacom tiganj i ispekla na ne slabijoj vatri 5 ukusnih palačinki.

Svaku sam stavila na poseban tanjir i posula mlevenom crnom čokoladom i mlevenim bademom nakon čega su nestale. Fino!
P.S.
Evo i male dopune recepta 2015. godine :)
Nakon nekoliko puta, sada palačinkice mnogo lepše izgledaju... a preliv je od tek skuvanog džema od višanja, a preko komadića sladoleda malo želea od ribizla.
Protected by Copyscape Online Plagiarism Tool

4 komentara:

  1. Odlično Sandrice ! ;-)) Ja sam pravila one klasične američke palačinke po receptu moje sestre koja živi u NY ali ove mi se čine jako ukusne !! BRAVO! :-))

    OdgovoriIzbriši
  2. :) Fini je ovaj recept! Sigurno bi jos bilo bolje sa nekim javorovim sirupom ili nekim vocnim... njami. Drugi put. A treba mi i manja tavica, ove su ispale malo povece, ali ukusne!

    OdgovoriIzbriši
  3. Americke palacinke je brze za napraviti jer se umjesto jedne velike i tanke, peku po 4 - 6 komada debelih i malih (velicine dlana) na tavi istovremeno. Ali ti si to stvarno super pojednostavila - i velike i debele :) Morat cu preuzeti recept, cesto pravim americke palacinke ali obicno ne ispod 25 komada...

    OdgovoriIzbriši
  4. jako lijepo si ih napravila, baš pojednostavljeno

    OdgovoriIzbriši

Hvala Vam na poseti i komentaru koji ce biti objavljen nakon moderiranja! Sandra

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...