26. srp 2010.

Mafini od ananasa i šargarepe

Kao i prethodni recept, i ovaj je izuzetno brz i jednostavan, zato podmažite kalupčiće za mafine i uključite pećnicu na 200 stepeni.

U posudi za mešanje pomešajte: 2 šolje integralnog pšeničnog brašna, 1/2 šolje smeđeg šećera, na vrh noža sode bikarbone, 1/2 kafefne kašičice cimeta, 1/2 k.kašićice karanfilčića, 1/2 k. kašićice đumbira u prahu, 1/2 k. kašićicie narendanog muskatnog orašćića i 1/2 k.kašićice morske soli. Suvu smesu promešati.
Iseckajte 7 kolutova ananasa iz konzerve na nepravilne kockice veličine oko pola cm (sok sačuvajte) i sitno narendajte dve srednje velike šargarepe.
Preostalog soka (sirupa) od ananasa bi Vam trebalo za jednu šolju, a ako ga imate manje, dopunite šolju sa sojinim (ili kravljim) mlekom. Prespite sok u dublji sud za mešanje, dodajte soku jedno umućeno jaje, vanila štapić dug 3cm prerežite po dužini i vrhom noža sakupite semenke i dodajte soku i dobro promešajte. Dodajte komadiće ananasa i rendanu šargarepu. Promešajte.
Sada sve dodajte suvoj smesi, lagano promešajte da se testo sjedini i dodajte 1/3 šolje nerafinisanog suncokretovog ulja, još lagano mešajte i sipajte u mafin kalupe pomažući se kašikom. Pecite 25 minuta.

Ovaj recept sam poslala kao ulaznicu za igru "Ajme, koliko nas je"
domaćinu Zoranu za mesec decembar na temu šargarepa/mrkva & paškanat/pastrnjak



Protected by Copyscape Plagiarism Tool

Nema komentara:

Objavi komentar

Hvala Vam na poseti i komentaru koji ce biti objavljen nakon moderiranja! Sandra

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...