26. svi 2010.

Torta Marina

Ovu zdravu varijantu torte uvek radim kada se setim moje drugarice Marine, dakle, jako često. Zato sam joj i dala to ime, jer zajedno uživamo u njoj. Vrlo je jednostavna, nema nezdravih sastojaka i vrlo brzo je gotova. A često ćete je raditi, jer je jako, jako ukusna!

U posudi pomešajte 2 i po šolje integralnog pšeničnog brašna sa 1 i po šoljom sojinog ili pirinčanog mleka (za one koji ne izbegavaju mlečne proizvode može i obično mleko), dodajte 1 šolju ječmenog slada (Maltex), pola šolje očišćenog semena suncokreta ili seckanih oraha, lešnika ili badema, 1 umućenu zrelu bananu, 1 zaravnjenu kafenu kašiku cimeta i na vrh noža sode bikarbone i dobro sve promešajte varjačom.
Smesu istresite u okrugao kalup za torte koji ste podložili papirom za pečenje. Pecite u prethodno zagrejanoj pećnici na 160 stepeni 30 minuta.
Izvadite tortu iz kalupa, stavite na tanjir i još vruću premažite pekmezom od kajsije.
Rastopite 100 gr crne cokolade (70% kakao) sa dve supene kašike sojinog mleka i kašikom nerafinisanog suncokretovog ulja. Kada se rastopi prelijte tortu sa tom glazurom i dodatno ukrasite rukom seckanim bademima. Uzivajte!

Protected by Copyscape Originality Checker

2 komentara:

  1. Draga gospodjo Milovanović,svakim danom nas sve više iznenadjujete.Zaista uživamo u hrani koju pripremamo po Vašim receptima,i to nam je baš trebalo zbog lakšeg prelaska na vegetarijanski način ishrane,a sada još i slatkiši kao što je ovo slatko od ružinih latica i ova predivna torta MARINA.Više se ne možemo požaliti na naš jelovnik i puno Vam se zahvaljujemo što ste nam pomogli da obedujemo tako ukusna jela a da u njima nema namirnica životinjskog porekla!Puno pozdrava od Zorana!

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala gospodine Zorane na pohvalama! Drago mi je ako nesto pomognu moji recepti ;) A torta da je predivna, jeste!

    OdgovoriIzbriši

Hvala Vam na poseti i komentaru koji ce biti objavljen nakon moderiranja! Sandra

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...