5. pro 2010.

Sunčana krem čorba

Psiholozi preporučuju, da ukoliko ste neraspoloženi, obučete ili gledate nešto naranđaste boje; boju snage i topline, boju tunika budističkih monaha, boju koja često označava blaženstvo!


O vrednom antioksidansu - beta karotinu, već sam pisala na ovom blogu. Dodaću da je beta karotin biljni pigment koji pomaže, laički rečeno, našem organizmu da proizvede vitamin A, koji je opet odgovoran za izgled naše kože, kao i za vlažnost sluznice. Takođe, ima ulogu u rastu novih stanica, obnavljanju starih, štiti našu kožu od štetnog UV zračenja i stimuliše odbrambene snage organizma.


Ovako tmuran i hladan dan, prosto me naterao da spremim ovu okrepljujuću krem čorbu, čudesne boje dobijene od bundeve, šargarepe i batata.

Za pripremu ove jednostavne i hranljive čorbe, treba Vam u jednakim omerima grubo nasečena bundeva, šargarepa i batat.
Stavite kuvati krupnije komade šargarepe sa kafenom kašićicom narendanog đumbira, prelijte vodom (neka prekrije šargarepu), nakon 10 minuta dodajte bundevu, dolijte vode da ogrezne, pa nakon 10 minuta dodajte i kocke batata. Izmiksujte sve štapnim mikserom u gustu kašu. Po potrebi dolijte vode.
Začinite morskom soli, dodajte malo kurkume i servirajte. Dodajte pržene semenke!


Šargarepa, bundeva (dulek) i batat (sladak krompir)


Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Infringement Search Tool

Broj komentara: 10:

  1. Dopadaju mi se sastojci,sve volim!Super Sandra!

    OdgovoriIzbriši
  2. još jedna od tvojih odličnih juha ! danas sam opet uživala u onoj od bundeve koju sam nedavno isprobala. Za koji dan ću i u ovoj, taman imam još nešto bundeve, a imam i mrkvu i batat (kupila sam ga kada si objavila recept za batat, tofu i prokelj :) . Znači, za juhicu sve imam, još da je napravim i uživancija :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Bas ti hvala Branka, sto isprobavas moje recepte. Ma jako su jednostavni. Ostalo je stvar ukusa. Ja ti juhe nekada uopce nisam volila jesti, samo bih izvadila rezance i pojela. Od kako ne jedem meso, nekako je to spontano krenulo i juhu moram jesti svaki dan.
    Probaj i ovu, slicna je, ali ipak malo drukcija od one koja je samo sa bundevom. Javi kako je ispalo! Uzivaj!

    OdgovoriIzbriši
  4. obozavam krem juhice a pogotovo kad su ovako hranjive. uz kurkumu dobro je dodati i malo crnog papra jer se njeno antioksidativno, protubakterijsko i protuupalno djelovanje time poboljsava tj. crni papar pospjesuje apsorpciju cucurmina.:)

    OdgovoriIzbriši
  5. Sjajno Snjezana, hvala na informaciji. Eto, sada znamo za ubuduce. Stavim po nekad papar, ali nisam znala da poboljsava apsorbciju kurkume.

    OdgovoriIzbriši
  6. Volimo ovakve juhe, jedino što ih nikada nisam radila s batatima jer se bojim da će sve biti malo previše slatkasto. Možda sam u krivu, treba probati. Moj muž obožava kurkumu, svaki dan pije malo mlijeka u koje je umiješao kurkumu. Valjda u nečemu pomaže.

    OdgovoriIzbriši
  7. Obozavam corbe i obozavam bundevu... Ali batate nisam koristila. Lepo pripremljeno. Divno deluje.

    OdgovoriIzbriši
  8. Da i ja još nisam radila s batatom ali zasigurno treba probati.

    OdgovoriIzbriši

Hvala Vam na poseti i komentaru koji ce biti objavljen nakon moderiranja! Sandra

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...