8. stu 2010.

Sojin biftek

Ove male ukusne šniclice, bogate biljnim proteinima, prijaju i onima koji ne vole ukus ili miris soje. Marinirane morskom solju, biberom i senfom neodoljivo privlače lepim izgledom, mirisom i teksturom. Odlična su zamena za meso, a ako i jedete meso, možda će Vam ovaj recept biti od pomoći u vreme predstojećeg religijskog Velikog posta (naravno, ako neko posti "na vodi" ovo jelo, zbog pečenja na ulju, neće zadovoljiti religijske norme).

Za jednu osobu ne treba više od 2-3 sojina odreska (proizvodjač SojaVita). Stavite 10-ak sojinih odrezaka u činiju, pospite sa kafenom kašićicom morske soli i pola k.kašićice bibera. Prelijte vrelom vodom, da ogrezne. Ostavite da odstoji 1/2 sata, uz povremeno okretanje šniclica da bi svaka se podjednako napila vode.
Nakon pola sata, višak slane vode bacite.
Svaku šniclicu premažite senfom sa obe strane i prepecite u tiganju sa jedne i druge strane na minimalnoj količini maslinovog ulja.
Ako želite, ovako marinirane šnicle možete i da pohujete na uobičajen način (prvo ih marinirajte, umačite u brašno, pivo (umesto jaja), prezle - pa pecite u dubokom ulju.
Servirajte uz integralni pirinač i salate.
Moj predlog za danas: Salata od svežeg kupusa sa klicama lucerke


Protected by Copyscape Duplicate Content Check

Broj komentara: 7:

  1. Kada su se pojavile kod nas prvi put devedesetik toliko sam ih jela da su mi se smučile u jednom momentu, što se meni retko dešava, tako da moram ponovo kupiti. Ova ideja sa senfom je super!

    OdgovoriIzbriši
  2. Ne jedem bas cesto soju, ne volim je previse, ali ovako spremljena mi je fina. Probaj!

    OdgovoriIzbriši
  3. Lepo i zdravo :)
    Bravo za recept.

    OdgovoriIzbriši
  4. nekada sam češće jela soju i sojine šnicle ali moram priznati da nisam baš ljubitelj tog okusa. Uz ovu marinadu situacija je sigurno drugačija odnosno ukusnija :) pa ću je svakako isprobati !

    OdgovoriIzbriši
  5. Hvala Tasa! Drago mi je da ti se svidja.

    Branka, probaj. Moji prijatelji koji uopste ne vole soju, hvale ovako spremljene sniclice! Ja vise preferiram fermentisane sojine proizvode (sojin sir...), ali ovo je bas fino. Svidece ti se!

    OdgovoriIzbriši
  6. nisam probala ovako sa senfom, dobro zvuči i probat ću

    OdgovoriIzbriši

Hvala Vam na poseti i komentaru koji ce biti objavljen nakon moderiranja! Sandra

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...