Kako je u nagradnoj igrici "Ajme, koliko nas je", novembarska zadata tema "Pečurke/Gljive", moj ovomesečni doprinos je ova jednostavna i zasitna čorbica.
Jednu veću glavicu crnog luka sitno iseckajte i dinstajte na malo maslinovog ulja. Dodajte šaku zelenog graška, jednu na kolutiće naseckanu šargarepu, malo posolite i nastavite poklopljeno dinstati na laganoj vatri. Kada je povrće mekano, ubacite na listiće tri srednje velika, naseckana šampinjona (još bolje ako imate nešto od svežih, šumskih gljiva). Dinstajte par minuta, dodajte punu kašiku kukuruznog (projinog) brašna, promešajte i nalijte sa dva do tri tanjira hladne vode. Pustite da provri. Još malo dosolite ili začinite sa razmućenom miso pastom (na svaki tanjir: zaravnjena kafena kašika misa). Sklonite sa vatre, dodajte sitno seckanog peršun lista i poslužite vruću čorbu sa malo sojine ili obične, mlečne pavlake.
Ovaj recept sam poslala kao ulaznicu za novembarsku temu
Gljive/Pečurke ovomesečnoj domaćici Lusitaniji.
Super čorbica...
OdgovoriIzbrišimoze, moze. gljive obozavam u bilo kojem obliku. sinoc sam pravila polpete od gljiva a ostatke sam jutros popapala za dorucak. mmmm!:))))
OdgovoriIzbrišiUvek sam za corbice! Ova mi se cini kao pun pogodak...
OdgovoriIzbrišiDivna je! Moracu prvo da isprobam onu od bundeve (koliko jos danas) pa onda i ovu. Obozavam corbice a bogme i pecurke :)
OdgovoriIzbrišiMala kuharice, kad budes imala vremena, svrati na moj blog, ceka te jedna nagradica. :)))
OdgovoriIzbrišiDraga Svetlana, hvala ti puno! Bas umes da ulepsas dan! Zaista mi je drago primiti nagradicu od tako dobre blogerke! Pozdrav! Idem da proucim nagradna pravila - pa na posao! <3
OdgovoriIzbrišijoš jedna super juhica iz tvoje kuhinje, i ova će na isprobavanje :), jako dobro izgleda !
OdgovoriIzbrišija volim sve vrste gljiva a juhica mi je favorit, odlična
OdgovoriIzbriši