Za jednu osobu ne treba više od 2-3 sojina odreska (proizvodjač SojaVita). Stavite 10-ak sojinih odrezaka u činiju, pospite sa kafenom kašićicom morske soli i pola k.kašićice bibera. Prelijte vrelom vodom, da ogrezne. Ostavite da odstoji 1/2 sata, uz povremeno okretanje šniclica da bi svaka se podjednako napila vode.
Nakon pola sata, višak slane vode bacite.
Svaku šniclicu premažite senfom sa obe strane i prepecite u tiganju sa jedne i druge strane na minimalnoj količini maslinovog ulja.
Ako želite, ovako marinirane šnicle možete i da pohujete na uobičajen način (prvo ih marinirajte, umačite u brašno, pivo (umesto jaja), prezle - pa pecite u dubokom ulju.
Servirajte uz integralni pirinač i salate.
Moj predlog za danas: Salata od svežeg kupusa sa klicama lucerke
Kada su se pojavile kod nas prvi put devedesetik toliko sam ih jela da su mi se smučile u jednom momentu, što se meni retko dešava, tako da moram ponovo kupiti. Ova ideja sa senfom je super!
OdgovoriIzbrišiNe jedem bas cesto soju, ne volim je previse, ali ovako spremljena mi je fina. Probaj!
OdgovoriIzbrišiLepo i zdravo :)
OdgovoriIzbrišiBravo za recept.
nekada sam češće jela soju i sojine šnicle ali moram priznati da nisam baš ljubitelj tog okusa. Uz ovu marinadu situacija je sigurno drugačija odnosno ukusnija :) pa ću je svakako isprobati !
OdgovoriIzbrišiHvala Tasa! Drago mi je da ti se svidja.
OdgovoriIzbrišiBranka, probaj. Moji prijatelji koji uopste ne vole soju, hvale ovako spremljene sniclice! Ja vise preferiram fermentisane sojine proizvode (sojin sir...), ali ovo je bas fino. Svidece ti se!
nisam probala ovako sa senfom, dobro zvuči i probat ću
OdgovoriIzbrišiHvala Nina! :)
OdgovoriIzbriši