16. velj 2011.

Preliv od graška

Vegetarijanci uglavnom nadoknađuju proteine u ishrani korišćenjem mahunarki u svakodnevnoj ishrani. Ako poželite postan dan, a jedete meso, uz ovaj obrok Vam neće nedostajati!

Veliku glavicu sitno seckanog crnog luka dinstajte u tiganju (što više luka, to će saft biti gušći i ukusniji), na malo nerafinisanog maslinovog ulja. Kada je luk svenuo, dodajte mu jedan sitno seckan praziluk i zamrznuti zeleni grašak. Začinite po ukusu, podlijte paradajz sokom, dodajte origano i mirođiju (kopar), beli luk, malo ljute tucane crvene paprike, morske soli i dinstajte dok grašak ne omekša, uz povremeno dodavanje vode koja uvri.
Prelijte preko integralnog pirinča ili testenine (noklica ili njoka).

Protected by Copyscape Web Copyright Checker

Broj komentara: 7:

  1. Na sličan način i ja spremam grašak!! Sjajan je! :-)))

    OdgovoriIzbriši
  2. Lep recept jednostavan i ukusan. Dobar je za menejer mucim se da oslabim...

    OdgovoriIzbriši
  3. Ja mom dodam kockice šargarepe, krompira i mirođiju. Ja sam ga pravila retkog kao čorbu sa ćufticama, ali ovako ga jede suprug pa sam i taj način prihvatila.

    OdgovoriIzbriši
  4. Vrlo slicno pravim preliv od graska, samo izostavljam kopar i origano. Odlicno!

    OdgovoriIzbriši
  5. Oh, ja ovo jedem oduvijek. A nisam vegetarijanka. Iako često jedem jela bez mesa. Eto tako se desi...

    OdgovoriIzbriši
  6. Ja mogu grasak na bilo koji nacin,jer ga obozavam.Super Sandra!

    OdgovoriIzbriši
  7. Hvala svima na komentarima!

    @Jovana: Da, mi volimo tako, jednostavno.
    @Surac: Oh, pa i ja bi imala problema kada bi znala onako majstorski da razvijam kore za savijacu ;)
    @Jelena: i ja, kako kad. Ovo je samo jedan od nacina.
    @Tanja: grasaku uvek dodam kopar (ima mi miris jagnjetine, ne znam zasto), a paradajz ne mogu zamisliti bez origana, sto god radila.
    @jubistacha: ovde zaista ne treba meso!
    @Maja: i mi volimo grasak. Na svaki nacin.

    OdgovoriIzbriši

Hvala Vam na poseti i komentaru koji ce biti objavljen nakon moderiranja! Sandra

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...