Vegetarijanci uglavnom nadoknađuju proteine u ishrani korišćenjem mahunarki u svakodnevnoj ishrani. Ako poželite postan dan, a jedete meso, uz ovaj obrok Vam neće nedostajati!
Veliku glavicu sitno seckanog crnog luka dinstajte u tiganju (što više luka, to će saft biti gušći i ukusniji), na malo nerafinisanog maslinovog ulja. Kada je luk svenuo, dodajte mu jedan sitno seckan praziluk i zamrznuti zeleni grašak. Začinite po ukusu, podlijte paradajz sokom, dodajte origano i mirođiju (kopar), beli luk, malo ljute tucane crvene paprike, morske soli i dinstajte dok grašak ne omekša, uz povremeno dodavanje vode koja uvri.
Prelijte preko integralnog pirinča ili testenine (noklica ili njoka).
Na sličan način i ja spremam grašak!! Sjajan je! :-)))
OdgovoriIzbrišiLep recept jednostavan i ukusan. Dobar je za menejer mucim se da oslabim...
OdgovoriIzbrišiJa mom dodam kockice šargarepe, krompira i mirođiju. Ja sam ga pravila retkog kao čorbu sa ćufticama, ali ovako ga jede suprug pa sam i taj način prihvatila.
OdgovoriIzbrišiVrlo slicno pravim preliv od graska, samo izostavljam kopar i origano. Odlicno!
OdgovoriIzbrišiOh, ja ovo jedem oduvijek. A nisam vegetarijanka. Iako često jedem jela bez mesa. Eto tako se desi...
OdgovoriIzbrišiJa mogu grasak na bilo koji nacin,jer ga obozavam.Super Sandra!
OdgovoriIzbrišiHvala svima na komentarima!
OdgovoriIzbriši@Jovana: Da, mi volimo tako, jednostavno.
@Surac: Oh, pa i ja bi imala problema kada bi znala onako majstorski da razvijam kore za savijacu ;)
@Jelena: i ja, kako kad. Ovo je samo jedan od nacina.
@Tanja: grasaku uvek dodam kopar (ima mi miris jagnjetine, ne znam zasto), a paradajz ne mogu zamisliti bez origana, sto god radila.
@jubistacha: ovde zaista ne treba meso!
@Maja: i mi volimo grasak. Na svaki nacin.