Objavljeno štampano izdanje autora Sandre F. Milovanović je poslužilo kao inspiracija ovog bloga. Blog je zamišljen kao nastavak knjige kuvara Mlin naš nasušni koje je IP Goja objavio i štampao 2006.godine u 5.000 primeraka, a 2007. u 11.000 primeraka.
14. velj 2011.
Čorba od pasulja sa trgancima
U našem domaćinstvu, salate obično jedemo kao predjelo, tako da ovako spremljem pasulj serviram kao glavno jelo.
Pasulj prethodne večeri operite i potopite u veću količinu vode. Sledećeg dana, vodu bacite, a pasulj pred pripremu kuvajte u tri vode: stavite pasulj u lonac, naspite duplo veću količinu vode, kada provri, pasulj procedite, vodu bacite i ponovite postupak.
U ekspes loncu izdinstajte veću količinu crnog luka na nerafinisanom maslinovom ulju, dodajte narendanu šargarepu i celer i na kraju polukuvani pasulj, te prelijte sa 4 puta većom količinom obične vode. Začinite uobičajenim začinima (svakako dodajte morske soli i listiće suve nane), poklopite ekspres lonac i od časa kada provri, kuvajte 1h.
Integralno pšenično brašno blago posolite morskom soli i dodajte tople vode da zamesite tvrđe testo. Ostavite ga sa strane da se odmara dok se kuva pasulj, premesite 2-3 puta.
U kuvan pasulj, prstima trgajte male komadiće testa i spuštajte ih u čorbu. Kada testo ispliva na površinu, jelo je spremno za serviranje!
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Sjajan pasulj!! Moja baka pravi najbolji pasulj sa špagetama i to stavi integralne - pa to je za padanje u nesvest koliko je dobro !! :-)))
OdgovoriIzbrišiObožavam, ja inače ne volim baš previše ostavljati hranu za idući dan, ali grah mi je jelo koje volim baš posebno taj drugi dan nakon kuhanja. Odlično izgleda Sandra!
OdgovoriIzbrišiSjajno!Nisam jela pasulj na ovakav nacin,veoma zanimljivo!
OdgovoriIzbrišiOdlicno!!! Nisam nikad probala ovako ali cu morati s'obzirom da obizavamo testeninu!
OdgovoriIzbrišiNisam nikad ovako nešto jela.. Grah sam jela s tjesteninom, ali onom kupovnom.. I u biti, nikad nisam mijenjala vodu grahu.. Baš me zanima kakvog je okusa..
OdgovoriIzbrišija baš trgance volim staviti u varivo od graha, odlično mi je na taj način
OdgovoriIzbrišiJako bih rado ovo sada pojela - volim i jedno i drugo. odlična ideja!
OdgovoriIzbrišiHvala vam svima na lepim komentarima! Dodjite mi opet! :)
OdgovoriIzbriši