15. stu 2010.

Pizzaaaaaaaaa!

Da, da, jaaaako volim testa! I uvek sam spremna isprobati nešto novo. Inspiracija za ovu varijantu je bio krasan Masaterin blog, Mini pizza.
Često radim picu, naravno, koristim uvek integralno brašno, pa tako i ovog puta, te se nisam držala u potpunosti odličnog Masaterinog recepta. Privlačno je delovalo na fotografiji njeno testo, ali naravno u integralnoj varijanti to ne može biti baš tako. Mislite?

Nego, da se bacimo na posao. Ipak sam ostavila svež kvasac (20gr) malo da odstoji (malo vodice, malo šečera i malo brašna), pa onda dodala: na vrh noža sode bikarbone, 1 zaravnjenu kafenu kašićicu morske soli, 350 gr integralnog pšeničnog brašna, kockicu margarina (malo sam ga pritisnula viljuškom da se usitni), 2 kašike nerafinisanog maslinovog ulja, 1 dcl jogurta i 1 dcl tople vode. 
Drvenom kašikom sam izmešala testo i odmah ga prebacila na papir za pečenje. Vodom navlaženim dlanovima, formirala sam testo u pravilan krug, malo debljih ivica, stavila 5 kašika soka od paradajza, 4 šampinjona isečena na tanke listiće i vrlo malo na kockice iseckanog kačkavalja. Posula sam origanom, dodala par maslina i stavila da se peče u pizza pekaču koji sam prethodno ugrejala.

A rezultat svega gore navedenog je van očekivanja! Testo je bilo mnogo mekše i izdašnije, a pizza odlična i gotova za tren! Odličan recept za testo!

Ovaj recept sam poslala kao ulaznicu za novembarsku temu
Gljive/Pečurke ovomesečnoj domaćici Lusitaniji.


Protected by Copyscape Online Plagiarism Finder

Broj komentara: 5:

  1. Hvala na povjerenju i pohvali !
    Drago mi je da ti se svidjelo tijesto !

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala tebi na receptu! Nikada tako brzo nisam napravila pizzu! Super je recept!

    OdgovoriIzbriši
  3. odlična je pizza, ja sam je probala sa integralnim brašnom napraviti više puta samo što je tad nisu htjeli klinci jesti

    OdgovoriIzbriši
  4. odlična pizza i vjerujem da si oduševljena okusom tijesta. Isprobati ću i ja ovu verziju sa integralnim brašnom .

    OdgovoriIzbriši
  5. Meni i mojima je super! I stvarno, jako brzo.

    OdgovoriIzbriši

Hvala Vam na poseti i komentaru koji ce biti objavljen nakon moderiranja! Sandra

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...