13. stu 2010.

Kačamak sa seitanom

O vrednostima seitana sam već pisala u ovom blogu, a recept koji Vam nudim, gotov je za 15 minuta! Jelo je podesno za svakodnevnu ishranu i može biti od pomoći u predstojećem religijskom postu.

U litar vrele, blago posoljene vode zakuvajte, brzo mešajuci onoliko kukuruznog integralnog brašna da ga jedva mešate drvenom kašikom. Imajte na umu da daljom termičkom obradom, jelo postaje jos gušće. Koliko ćete potrošiti brašna, zavisi od finoće brasna, ali ne možete puno pogrešiti. Ako ostavite kačamak u šerpi, stvrdnuće se i teško ćete bez prethodnog natapanja da operete šerpu. Zato više volim da tek skuvan kačamak istresem u uljem premazanu staklenu posudu (pazite da dno posude bude uže od ruba) i kada se malo ohladi, poklopim tanjirem i prevrnem. Što se više hladi, to će kačamak biti tvrđi i kompaktniji.

Šnicle seitana (kupuje se u prodavnicama zdrave hrane) isecite na šire štapiće i propržite ih na malo nerafinisanog maslinovog ulja. Pred kraj, začinite ih soja tamari sosom i još malo ostavite na vatri da upiju sos.
Štapice seitana istresite preko kačamaka i rasporedite kako želite i po potrebi dodatno ukrasite (chery paradajz i peršun list).

Protected by Copyscape Plagiarism Checker

4 komentara:

  1. Seitan volim i to posebno onaj dimljeni. Ovo jelo mi se sviđa, jednostavno je i zdravo i sigurno ću ga povremeno pripremiti !

    OdgovoriIzbriši
  2. Verovala ili ne jos nisam probala seitan (nisam cak sigurna da sam ga ovde vidjala), ova tvoja varijanta zvuci bas interesantno!

    OdgovoriIzbriši
  3. Nikada nije kasno, fino je! Ima ga u prodavnicama zdrave hrane.

    OdgovoriIzbriši
  4. Volim i kačamak i seitan. Verujem da bi mi se jako svidelu u ovoj kombinaciji.

    OdgovoriIzbriši

Hvala Vam na poseti i komentaru koji ce biti objavljen nakon moderiranja! Sandra

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...