21. ožu 2011.

Dinstani kupus sa tofu sirom

Na pragu smo proleća, ispravka, prvi je dan proleća, a mog kiselog kupusa još ima. Žao mi da se baci, pa ga ovih dana baš često jedemo.
Ovo je jedan od jednostavnijih načina koji na brzinu serviram, uz razne priloge.

Glavicu kiselog kupusa operite, prepolovite i nasecite na tanke rezance. Stavite kupus u tiganj, prelijte sa malo nerafinisanog maslinovog ulja, dodajte lovorov list, malo suve, ljute paprike, malo kima i dinstajte ga 15-ak minuta. Na kraju dodajte oko 100 gr dimljenog tofu sira naseckanog na kockice i dinstajte još par minuta.
Servirajte uz kačamak, pirinač ili testeninu.

Protected by Copyscape Duplicate Content Detection Software

4 komentara:

  1. lepo izgleda a i zvuci interesantno. Pozdrav...

    OdgovoriIzbriši
  2. Ajme, muka mi je kad se sjetim koliko moji svake godine nakisele kupusa (a on se nikad ne pokvari)! U zadnjih 50 godina trebalo im je postati jasno da ni jedne godine ne potroše to sve što nakisele - pa bi sukladno tome mogli nakiseliti manje, ali ne, valjda iz nekog straha da će ga ponestati, svake godine nakisele ogromnu količinu. Cijelo ljeto se trudim utrpati taj kupus gdje god stignem - svake godine, na jesen kad je već nakiseljen kupus iz te godine ja se još borim s lanjskim (a ja kupus nikako ne volim). U 2010. sam se još u listopadu natezala sa starim kupusom (iz 2009.), čak sam par glavica i zamrznula da ga ne bacim - a par tjedana nakon toga je već i onaj kupus koji je nakiseljen u 2010. već bio za upotrebu. Tijekom ove zime sam nekako potrošila onaj zamrznuti iz 2009. ali sada je na repertoaru ovaj iz 2010.
    Dobro će mi doći ovakvi recepti, da nekamo utrpam taj silni kupus.

    OdgovoriIzbriši
  3. Sanela, svake godine nerado bacim par glavica, jer potpuno prirodno kiselim i desi se da neka omeksa. Ove godine sam kupila neki odlican kupus, male su bile glavice i bas je sjajno ispao. No, ipak, ne vjerujem da cemo sve moci pojesti, jer koliko god ga volimo, nemam ga volje praviti kada stigne novo povrce... ovih dana cu jos neku pitu sa kupusom napraviti i dosta za ovu godinu. Drago mi je ako ti posluzi neki od mojih recepata. :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala Vam na poseti i komentaru koji ce biti objavljen nakon moderiranja! Sandra

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...