Ovo je takođe jedno od mojih "vezanih" jela (dan za danom), koje je praktično i brzo. Posužiće Vam ostaci od prethodnog dana (pogledajte prethodna dva posta na ovom blogu).
Dan ranije sam spremala kiseli kupus sa tofu sirom, uz integralni pirinač.
Nekoliko krompira dobro operite i ogulite. Nasecite na tanke ploške i slažite u prethodno nauljenu vatrostalnu posudu. Na red krompira (malo ga posolite morskom soli) stavite pomešan nadev kupusa i pirinča, opet stavite red krompira, ponovo red nadeva i završite sa redom krompira. Malo pobiberite sveže mlevenim biberom i posolite, malo dodajte nerafinisanog maslinovog ulja i stavite u prethodno zagrejanu pećnicu. Pecite 45 minuta na 160 stepeni, dok se krompir ne zarumeni.
Umutite jedno manje domaće jaje sa 1,5 dcl domaćeg gustog jogurta ili pavlake (po želji sojina ili mlečna), izvadite musaku iz pećnice i prelijte i vratite u pećnicu da se zapeče 10-ak minuta.
Ova musaka bas primamljivo izgleda,svidja mi se.Jedino jos nisam do sad ni kupila a ni probala kod nekog tofu sir.Moracu i to.Pozdrav draga!!
OdgovoriIzbrišiDraga Majo, evo prilike, probaj tofu sir bas u ovoj kombinaciji. Kupi u prodavnici zdrave hrane dimljeni tofu sir, svidece ti se. Pozdrav!
OdgovoriIzbrišiJooooooooj ja obožavam razne vrste musaka ali moj suprug nije ljubitelj istih iako posebno sve jede! Ova mi deluje esktra - bez mesa hihihi moj favorit !!:-)))
OdgovoriIzbrišiDraga Jovana, nadam se da cete uživati u ovoj!
OdgovoriIzbrišija sam ultimativni ljubitelj krumpira i volim ga na sve načine, super ti je ovo :)
OdgovoriIzbrišiDraga Tamara, hvala ti na poseti! A tvoji mafini, ma sto reci, ma fini, sta fini - prefini su :) Sutra cu staviti post o njima. Hvala ti!
OdgovoriIzbrišiuna muy buena receta de aprovechamiento,me encantan los budines de patatas,se ve dorado hermoso,abrazos.
OdgovoriIzbrišiobožavam musake
OdgovoriIzbriši