13. lip 2010.

Tikvice u umaku


Ako i niste ljubitelj tikvica, ovo jelo ćete zavoleti. Izuzetno je jednostavno, a ukusno!

Za dve osobe je potrebno 4 male tikvice. Dobro ih operite i nasecite u šerpu na veličinu zalogaja. Prelijte sa 4 supene kašike nerafinisanog maslinovog ulja, dodajte 3 čena sitno seckanog belog luka i posolite sa pola kafene kašike morske soli. Stavite na jaču vatru i kada se šerpa ugreje do ključanja, smanjite na minimum i dinstajte poklopljeno 1/2 sata. Ako je potrebno, dolijte malo vode u toku dinstanja.
Kada su tikvice omekšale, sklonite sa vatre i dodajte 1 dcl sojine pavlake ili ako ne izbegavate mlečne proizvode - obične mlečne kisele ili neutralne pavlake.
Servirajte sa integralnim pirincem ili kao preliv preko testenine.

Protected by Copyscape Online Plagiarism Finder

Nema komentara:

Objavi komentar

Hvala Vam na poseti i komentaru koji ce biti objavljen nakon moderiranja! Sandra

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...