Objavljeno štampano izdanje autora Sandre F. Milovanović je poslužilo kao inspiracija ovog bloga. Blog je zamišljen kao nastavak knjige kuvara Mlin naš nasušni koje je IP Goja objavio i štampao 2006.godine u 5.000 primeraka, a 2007. u 11.000 primeraka.
13. lip 2010.
Tikvice u umaku
Ako i niste ljubitelj tikvica, ovo jelo ćete zavoleti. Izuzetno je jednostavno, a ukusno!
Za dve osobe je potrebno 4 male tikvice. Dobro ih operite i nasecite u šerpu na veličinu zalogaja. Prelijte sa 4 supene kašike nerafinisanog maslinovog ulja, dodajte 3 čena sitno seckanog belog luka i posolite sa pola kafene kašike morske soli. Stavite na jaču vatru i kada se šerpa ugreje do ključanja, smanjite na minimum i dinstajte poklopljeno 1/2 sata. Ako je potrebno, dolijte malo vode u toku dinstanja.
Kada su tikvice omekšale, sklonite sa vatre i dodajte 1 dcl sojine pavlake ili ako ne izbegavate mlečne proizvode - obične mlečne kisele ili neutralne pavlake.
Servirajte sa integralnim pirincem ili kao preliv preko testenine.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar
Hvala Vam na poseti i komentaru koji ce biti objavljen nakon moderiranja! Sandra