Podsetiću Vas na stari i jednostavan mediteranski recept, jedno od omiljenijih jela u našoj kući.
Operite i oljuštite 1 kg krompira i isecite na veličinu zalogaja. Prelijte hladnom vodom da ogrezne i kada provri, kuvajte 10 min. Procedite u cediljku, a u istu šerpu stavite litar vode i 1 kafenu kašiku morske soli i vratite na vatru. Za to vreme operite 10-15 velikih listova blitve i isecite na rezance širine 1 cm. U vrelu vodu stavite isečenu blitvu i kuvajte 3 min. Procedite. Šerpu vratite na vatru, ulijte 1 dcl nerafinisanog maslinovog ulja, dodajte 3 česnja belog luka, kratko propržite (pazite da ne izgori!) i stavite krompir u šerpu, posolite i u poklopljenoj šerpi dinstajte dok krompir ne postane mekan. Na kraju dodajte obarenu blitvu i promešajte.

Nema komentara:
Objavi komentar
Hvala Vam na poseti i komentaru koji ce biti objavljen nakon moderiranja! Sandra