18. lip 2010.

Lažni Milanez


Evo još nešto fino azijsko, talijansko, balkansko! Tapioka testenina je autohtoni proizvod domorodačkog stanovništva tropskih delova Južne Amerike, Indije, Indonezije i Australije, te ga koriste kao glavni izvor ugljikohidrata u ishrani. Staklastim izgledom osvaja sladokusce širom sveta. Tapioka je koren biljke kasave i koristi se u proizvodnji skroba, jer sadrži čak 80% lako probavljivog skroba.
U prodavnicama ćete pronaći pakovanja testenina - rezanaca različite širine, koje kuvate na uobičajen način kao i svaku testeninu.
Testeninu sam izbalansirala proteinom iz soje i napravila "lazni" milaneze. Dakle, umesto mesa ovde imamo soju, a umesto talijanskih špageta - Vijetnamsku testeninu :)
Na 1/2 dcl nerafinisanog maslinovog ulja dinstajte sitno naseckanu glavicu crnog luka sa prstohvatom morske soli. Kada je luk svenuo i staklastog je izgleda dodajte sitno naredanu jednu veću šargarepu i 2 čena sitno seckanog belog luka. Dinstajte 5 minuta i dodajte jednu šolju soja ljuspica (dehidrirane ljuspice soje, nabavljaju se u prodavnicama zdrave hrane). Dodajte jednu šolju gustog soka od paradajza i po potrebi dodavajte vodu u toku daljeg kuvanja od 20-ak minuta. Dodajte na kraju mrvljeni origano i dosolite po potrebi. Servirajte Milanez prelivši ga preko testenine. Ako koristite sir, možete narendati parmezan na već servirano jelo.

Ovaj recept sam poslala kao ulaznicu za igru "Ajme, koliko nas je"
domaćinu Zoranu za mesec decembar na temu šargarepa/mrkva & paškanat/pastrnjak



Protected by Copyscape Plagiarism Detector

Nema komentara:

Objavi komentar

Hvala Vam na poseti i komentaru koji ce biti objavljen nakon moderiranja! Sandra

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...