6. ožu 2011.

Čokoladice ala Tobleronice

Nataša sa bloga Gastro fusion me podsetila na recept za (naravno, omiljene mi) Toblerone, a ujedno i predočila jako jednostavnu verziju. Od kako sam pročitala njezin post, stalno mi se motalo po glavi da moram probati i ovu varijantu sa samo 3 namirnice. Verovatno Vam je poznata varijanta sa suvim grožđem, bademima ili lešnicima koja se obično radi u vreme religijskog posta, a ja sam trenutno u kući imala samo orahe i želju za nečim finim i slatkim.

150 gr crne čokolade (Simca, 70% kakao) otopila sam na pari, dodala 1 dcl tamnog, šumskog meda i 50 gr krupno mlevenih oraha, dobro promešala i kašićicom vadila toplu i mirisnu smesu u kalup od belgijske čokoladne bombonjere. Stavila sam sve u zamrzivač ne bi li se što pre stisnulo - a onda se bacila na užitak!

I još jednom se ispostavilo da su najbolje stvari u životu - prejednostavne!

Broj komentara: 8:

  1. Uistinu jednostavno i sigurno jako dobro uz ovakve odlične sastojke. Sviđa mi se kako si ih stavila u ove kalupiće od bombonjere, super izgledaju.

    OdgovoriIzbriši
  2. Fantastično izgledaju, tako primamljujuće, a tako jednostavan recept...

    OdgovoriIzbriši
  3. Ja inače ne volim toblerone, ali mož obožava, pa ću ovo sigurno spremit među recepte koje želim isprobati, pa ga iznenadit jedan dan :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Spayila sam ih i čekam priliku da ih napravim. Kalupići su odlična ideja!

    OdgovoriIzbriši
  5. Hvala vam na komentarima. Fine su cokoladice. Onako, imaju pun i bogat ukus i ne moze se puno pojesti. Slucajno mi se u ladici naslo prazno pakovanje bombonjere, ali mislim da se moze smjesa istresti i na papir za pecenje, pa kada se pocne stvrdnjavati, da se isece nozem na zeljene oblike i pusti da se sasvim ohladi. No, zbog ovog cu prvom prilikom kupiti neke male kalupcice, bas za ovaj recept.

    OdgovoriIzbriši

Hvala Vam na poseti i komentaru koji ce biti objavljen nakon moderiranja! Sandra

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...