19. ožu 2011.

Aromatični pirinač

Bar tri dana u nedelji se kod nas jede integralni pirinač. Ili kao kaša za doručak ili kao prilog ručku. Trudim se da ovu izuzetno vrednu žitaricu spremim na što više načina, a ovo je jedan od omiljenih.

Zagrejte 5 supenih kašika nerafinisanog maslinovog ulja i dodajte 2 čena belog luka, iseckana na tanke listiće. Kratko propržite i dodajte šolju (od 2 dcl) dobro opranog integralnog pirinča. Dodajte 2 lovorova listića i zaravnjenu kaf. kašiku morske soli. Dodajte svemu 2 šolje obične vode, poklopite i kada provri, kuvajte još 45 minuta na najmanjoj vatri.
Servirajte toplo, kao prilog.

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool

Broj komentara: 13:

  1. Super recept, zdrav i brz za pravljenje :D!

    OdgovoriIzbriši
  2. Nikad nisam probala, ali zdravi recepti kod mene su uvijek dobrodošli :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Prepisaću recept, zdravo, ukusno i jednostavno...

    OdgovoriIzbriši
  4. Lovorov list u pirinču, e to je dobra ideja.

    OdgovoriIzbriši
  5. Super je Sandra!I ja volim integralni pirinac.Pozdrav:)))

    OdgovoriIzbriši
  6. Super ideja. Ja ga obično stavim da se kuha i onda pri kraju dodam grašak i začine. Nama se jako sviđa!

    OdgovoriIzbriši
  7. Odlično ! I ja sam ljubitelj integralne riže i često je koristim kao prilog jelima. Ali još nisam u ovako aromatičnoj verziji. Divno izgleda !

    OdgovoriIzbriši
  8. Dobro, sve je jasno, nema pitanja... preostaje mi da zahvalim na komentarima i poseti! :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Ovaj recept tako jednostavan mi se dopada...

    OdgovoriIzbriši
  10. Vi uistinu volite rižu! Ja sam pokušavala 1-2 godine jesti integralnu rižu, ali meni je to toliko neukusno da sam odustala. Što se "bijele" riže tiče, ni nju ne volim, ipak, zadnjih godina pokužavala sam ju jesti jednom tjedno. Ali tijekom 2010. to se nekako prorijedilo; najprije ju nisam jela jedan tjedan u mjesecu, pa dva, tri.. onda su prošlo i po 2-3 mjeseca da nisam jela rižu, i uopće mi nije falila, pa sam taj trend nastavila i ove godine. Možda se natjeram idućih dana na pripremanje riže, pa ću upotrijebiti ovaj recept kao inspiraciju.

    OdgovoriIzbriši
  11. Aha, ja bas volim. Moj muz ima malo, u stvari, ima dosta istocnjacko lice i vec ga zezaju po gradu da mu je to od moje rize :) Bijelu rizu ni on ni ja nismo voljeli, a integralna nam je super. Stvarno je cesto radim.
    U pocetku moje zdrave ishrane bila sam na "medicinskoj" makrobiotici. Skoro uopce nisam smjela soliti hranu, ulja sam koristila jako, jako stedljivo, sve, cak i voce sam morala kuhati... a kada sam zavrsila sa tim eksperimentom puno namirnica koje nisam voljela, postale su mi jako ukusne.
    Pokusaj rizu spremati sa nerafinisanim maslinovim uljem, mozda ce ti se svidjeti.

    OdgovoriIzbriši

Hvala Vam na poseti i komentaru koji ce biti objavljen nakon moderiranja! Sandra

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...