28. lis 2010.

Pizza pecivo

Retko večeram, ali me ponekad "uhvati"... jesenje večeri su kao stvorene za testa... pa na brzinu napravim nešto nama ili iznenadnim gostima...
Volim kombinacije testa sa pečurkama...
Prvo sam napravila neku improvizaciju listanog testa... testo i pečurke, njaaaami! Smislicu još nešto u hodu...
U sud za mešanje stavite 1/2 kg integralnog pšeničnog brašna, posolite 1 kafenom kašikom morske soli, dodajte 5 supenih kašika maslinovog ulja i 2,5 dcl tople vode. Umešajte kuhačom i istresite testo na pobrašnjenu dasku. Mesite rukama. Testo ne treba da bude lepljivo.
Oklagijom ga razvaljajte na pobrašnjenoj dasci na dimenziju 30x30 cm, premažite maslinovim uljem (razmažite ulje dlanom ruke), preklopite, ponovo premažite, ponovo preklopite sve dok ne dobijete komad testa širine dlana. Zamotajte testo u najlon foliju i staviti pola sata u frižider da se odmori.
Izvadite iz frižidera i ponovo razvaljajte oklagijom i ponovite ceo postupak i vratite ponovo na pola sata u frižider.
Za to vreme, napravićemo fil: u blender stavite 5 večih šampinjona, malo sira, 2-3 masline (bez koštice), malo kuvanog paradajza, origana i morske soli i sve iseckajte, tj. sjedinite nožem blendera u pastu gustine paštete. To je mala količina fila; ja ga radim pomoću štapnog miksera u pripadajućoj činijici sa nožem.
Sada već možete i da uključite pećnicu na 180 stepeni da se zagreje.
Testo izvadite iz frižidera, razvaljajte oklagijom na pola santimetra debljine i isecite nožem na 9 jednakih pravougaonih delova. Na svaki ćete, pri rubu, staviti kašićicu nadeva i zarolati u malu palačinku. Krajeve pritisnite viljuškom i slažite u pobrašnjenu tepsiju.

Jaja izbegavam kad god mogu, pa ćete postupiti ovako: umutite jednu kafenu kašićicu meda, sa k.k. maslinovog ulja i k.k. mlake vode; četkicom ćete premazati peciva u tepsiji i posuti ih gomasiom.
Pecite na 180 stepeni 30-ak minuta, dok peciva ne porumene.
Ovaj recept sam poslala kao ulaznicu za novembarsku 2010. temu
Gljive/Pečurke ovomesečnoj domaćici Lusitaniji.


Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Checker

4 komentara:

  1. Baš totalno drugačije od svega što pripremam vezano za picu. Dopada mi se i jako volim ovakve stvari:)

    OdgovoriIzbriši
  2. To je moje omiljeno slano punjenje! Nije bas toliko neuobicajeno... u malo vecem formatu nesto slicno je pizza piroska ili struca u picerijama ;) Nama je ovo jako fino i hladno... uh, sada bi ubila za jedan griz ovoga :)

    OdgovoriIzbriši
  3. baš je originalno i drugačije, no jako mi se dopada i postoji mogućnost da ću isprobati, a vjerujem da bi bilo odlično i sa slatkim nadjevom

    OdgovoriIzbriši
  4. Hi Sandra, ovo izgleda jako dobro - to buš ti napravila. Ja budem asistirala. Pusa i samo naprijed!
    Mama

    OdgovoriIzbriši

Hvala Vam na poseti i komentaru koji ce biti objavljen nakon moderiranja! Sandra

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...