Toliko smo brzo "smazali" bruskete, da sam jednostavno morala ovo podeliti i sa Vama!
Za bruskete Vam je potreban moj recept za sos od belog luka koji ćete za ovu priliku razrediti sa kuvanim paradajzom (ili paradajzom u tetrapaku, Tomatino, Tomatello) i dodati mu dosta sušenog izmrvljenog origana.
Isečene kriške hleba (integralnog ili običnog) poslažite u tepsiju i svaku krišku prelijte sa dve kašike sosa. Na svaku krišku stavite nekoliko kockica žutog sira (trapist ili biljni sir, po želji) i nekoliko listića svežih šampinjona.
Zapecite bruskete u pećnici na 180 stepeni, nekoliko minuta, tek da se sir lagano omekša. Poslužite vruče bruskete.
Ovaj recept je poslat za ucešće u igri "Ajme, koliko nas je" u novembarskoj temi
GLJIVE / PEČURKE
koju je izabrala nasa domaćica iz Portugala Lusitania
Ovo moram probati.Sigurno su bolji od onih kupovnih.
OdgovoriIzbrišiNaravno, Tatjana. Prefinoooo! Probajte!
OdgovoriIzbriši