17. lis 2010.

Brusketi

Mislila sam da ću za vikend napraviti pauzu u blogovanju, no iznenadan dolazak drage prijateljice i na brzinu spremljeno predjelo, omelo me u toj nameri.
Toliko smo brzo "smazali" bruskete, da sam jednostavno morala ovo podeliti i sa Vama!
Za bruskete Vam je potreban moj recept za sos od belog luka koji ćete za ovu priliku razrediti sa kuvanim paradajzom (ili paradajzom u tetrapaku, Tomatino, Tomatello) i dodati mu dosta sušenog izmrvljenog origana.
Isečene kriške hleba (integralnog ili običnog) poslažite u tepsiju i svaku krišku prelijte sa dve kašike sosa. Na svaku krišku stavite nekoliko kockica žutog sira (trapist ili biljni sir, po želji) i nekoliko listića svežih šampinjona.
Zapecite bruskete u pećnici na 180 stepeni, nekoliko minuta, tek da se sir lagano omekša. Poslužite vruče bruskete.

Ovaj recept je poslat za ucešće u igri "Ajme, koliko nas je" u novembarskoj temi
GLJIVE / PEČURKE
koju je izabrala nasa domaćica iz Portugala Lusitania



Protected by Copyscape Plagiarism Detection

2 komentara:

  1. Ovo moram probati.Sigurno su bolji od onih kupovnih.

    OdgovoriIzbriši
  2. Naravno, Tatjana. Prefinoooo! Probajte!

    OdgovoriIzbriši

Hvala Vam na poseti i komentaru koji ce biti objavljen nakon moderiranja! Sandra

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...