31. lis 2010.

Klice - za dobro jutro!

Proklijale klice pšenice i lucerke (alfa -alfa)
 
U prethodnim postovima o klicama, objasnila sam jednostavan postupak kojim ih možete sami uzgajati i naznačila njihova mnogobrojna i pozitivna dejstva na naš organizam.
Ovo je recept na koji sam nailazila u knjigama ruskih praktikanata narodne medicine, a ovom prilikom ga nudim onima koji ne stižu da doručkuju.
Dakle, ako ste u žurbi i ne stižete da doručkujete, pre kafe ili čaja, pojedite bar kašiku ovog čudesnog "slatkiša". Naravno, oni koji doručkuju, takođe mogu pre jela da pojedu zalogaj klica sa medom. Dobro je došao "eliksir" u predstojećim danima zime!

Proklijale klice pšenice i lucerke pomešajte sa malo meda i u blenderu usitnite u pastu. Pastu držite u frižideru, može da potraje nekoliko dana, jer je med prirodni konzervans.


Protected by Copyscape Online Copyright Protection Software

Broj komentara: 5:

  1. Draga Sandra, oduvek sam znala da su klice zitarica izuzetno zdrave ali nikako nisam uspela da ih napravim. Sada sam uspela da napravim psenicne klice po vasem receptu i moja porodica i ja smo odusevljeni. koristim ih sa svim salatama a i sa kasama od zitarica. Hvala vam na zdravim receptima. Dr.Milena

    OdgovoriIzbriši
  2. Odlicno! Drago mi je. Samo nastavite. Pozdrav iz Pozarevca!

    OdgovoriIzbriši
  3. Gospodjice ili Gospodjo Sandra,interesuje me kako bih mogla da dodjem do Vase knjige a uz to i jedno pitanje,obzirom da sam pocetnik-stavila sam psenicu u teglu,prekrila gazom,ispirala,znaci sve kako bi i trebalo,ali nakon treceg dana,osim klica pojavila se i budj. Interesuje me u cemu je problem i da li je mozda bolje da zrna budu u vakumu,a ne prekrivena gazom? Veliki pozdrav za Vas!

    OdgovoriIzbriši
  4. Sva izdanja su na zalost rasprodata, a ja ne nalazim vremena da neko naredno dopunim...
    Sto se klica tice, nikako se budj ne moze pojaviti ako postupite po ovom receptu: http://sandrinmlin.blogspot.com/2010/09/klice.html
    Dakle, nakon pocetnog bubrenja u vodi i cedjenja, potrebno je bar dva-tri puta dnevno ispirati buduce klice.
    Javite kako vam je ispalo. Pozdrav i hvala na citanju!

    OdgovoriIzbriši
  5. Probala!Klice imaju fantastican ukus !!

    OdgovoriIzbriši

Hvala Vam na poseti i komentaru koji ce biti objavljen nakon moderiranja! Sandra

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...