12. lis 2010.

Čorbica od karfiola

Glavicu karfiola operite, nožem odvojite drvca karfiola i stavite u lonac, dodajte vode toliko da karfiol ogrezne, posolite morskom soli, dodajte vrlo malo pavlake za kuvanje (tek da zabeli) i pustite da provri. Poklopljeno, na minimalnoj vatri kuvajte 20-ak minuta, dok karfiol ne omekša. Po potrebi, dodajte vode, u zavisnosti za koliko ljudi kuvate čorbu (moja mera za čorbu je: puna šaka seckanog karfiola po tanjiru vode).
U trećinu šolje integralnog pšeničnog brašna, dodajte kafenu kašićicu nerafinisanog maslinovog ulja. Dalje, dodavajte po vrlo malo mlake vode i  umešajte kašikom testo, dok se ne počne odvajati od kašike (kada ga umešate, neka odstoji 20-ak minuta). Kada je karfiol skuvan, kafenom kašikom zakuvajte testo u čorbu (mera od trećine šolje brašna je dovoljna za dva tanjira čorbe).
Servirajte toplo, uz eventualni dodatak kisele pavlake, mlečne ili sojine.

Protected by Copyscape Web Plagiarism Check

2 komentara:

  1. Jako, jako volim ovakve juhe i često radim od karfiola - stavim sve lijepo u mikrovalnu i kasnije samo miksam i začinim (muškatni oraščić). Koji puta dodam malo milerama i maslinovog ulja, ali zna se dogoditi da zaboravim. Knedlice su jako dobar dodatak i bilježim ih.

    OdgovoriIzbriši
  2. Fino i zdravo! Pozdrav, Minja

    OdgovoriIzbriši

Hvala Vam na poseti i komentaru koji ce biti objavljen nakon moderiranja! Sandra

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...