To je još jedan jednostavan i brz recept koji me podseća na detinjstvo. Roditelji su se čudili, kako su se tako brzo trošile zalihe šećera, a ja sam pripremala slatku poslasticu svojim sestrama, i na desetine komada nosila u školu prijateljicama. Još vruću masu, sipala bi u metalne zatvarače od tegli i lizale bismo domaći slatkiš dok ne oderemo jezike. Svako naredno pravljenje, bilo bi "dorađeno" novim sastojkom i probala sam doslovno sa svime, od banana i ostalog voća, pa do oraha, badema, susama, i raznih začina. Ipak, najdraži mi je ukus kokosa.
Zagrejte u šerpici 300 grama nerafinisanog smeđeg šećera šećerne trske i polagano ga otapajte na vatri, mešajući. Dodajte otopljenom šećeru malo soka od limuna (malo će se zapeniti, ali neće prskati) i kokosovog brašna u količini kojoj želite. Sklonite sa vatre, lepljivu smesu izlijte na papir za pečenje, zbog gustine, zadržaće se na debljini od 3-5 mm i sačekajte da se malo ohladi, pa još toplu masu zamašćenim nožem (samo ga "provucite" kroz maslac) isecite na željene oblike i odvojite od papira.
Ulaznica za januar 2011, domaćica: Sandra
tema: kokos
tema: kokos
Uf, uf, mi smo to nekada radili s orasima, ali i ovo je odlično!
OdgovoriIzbrišiNeću da se igram, ja sam sutra imala u planu između ostalog napraviti i ovo :)...
OdgovoriIzbrišiInače ono što sam još htela napraviti doživljava "katastrofu" u frižideru ali ja se sve nadam da će sutra ipak izgledati o.k. :)Doduše dragi kaže da je ukusno i da se ne brinem jer će se i ovako pojesti ;)
@Κάθαρσις: super je i sa orasima!
OdgovoriIzbriši@maslinka: samo ti radi i salji recept! Drzim ti fige da ovo sto ti je u frizideru bude neponovljivo! Sigurno nije toliko strasno!
Pozdrav imam jednu nagradu, za tebe na mom blogu....
OdgovoriIzbrišiJa ovo ignoriram,moram se oduprijeti...nemoj više,molim te!
OdgovoriIzbriši@Miodrag: hvala ti na nagradicama. Za par dana cu ih podeliti dalje. Hvaaaaala!
OdgovoriIzbriši@Tatjana: mozes ignorirati :))) necu vise! U planu je detox vikend! ;)