23. ožu 2010.

Salata sa kamutom


Kamut je vrsta žitarice, tačnije, to je staroegipatska vrsta pšenice. Žitarica je bez glutena, blago zakrivljenog zrna i dosta krupnija od obične pšenice. Po hranljivim i lekovim svojstvima daleko je superionija od običnih sorta pšenice. Možete je kuvati u expres loncu (omer 1 deo pšenice i 3 dela vode) i držati nekoliko dana u frižideru, te dodavati jelima po želji. Pogodna je za doručak, mešana sa raznim sezonskim ili sušenim voćem, može se sa začinima servirati kao prilog jelima, a u ovom receptu, ja sam je dodala salati koja može uz integralni hleb poslužiti i kao samostalan obrok.

Nasecite na pola nekoliko chery paradajza, dodajte i neku na trakice nasečenu papriku, pola velike crvene rotkve ogulite i nasecite na štapiće, zeleno lišće mladog luka nasecite na prstenove, svemu dodajte malo kuvanog kukuruza u zrnu, poslolite, začinite maslinovim uljem i pirinčanim sirćetom. Na kraju dodajte kuvanog kamuta u količini kojoj želite.

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Checker

Nema komentara:

Objavi komentar

Hvala Vam na poseti i komentaru koji ce biti objavljen nakon moderiranja! Sandra

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...