13. ožu 2010.

Pogača mediteranska

Od kada imamo kućni mlin za mlevenje žitarica, poklon najdražih prijatelja, svakodnevno spremam nešto od testa. Najčešće je to integralna pogača. Evo današnje varijante!

Jedan kilogram sveže mlevenog integralnog pšeničnog brašna stavite u sud za mešanje. Dodajte kafenu kašićicu morske soli, šaku sitno naseckanih zelenih očišćenih maslina, tri supene kašike semena bundeve, jednu kafenu kašićicu ulja semena bundeve, jednu kafenu kašićicu maslinovog nerafinisanog ulja i dva prstohvata origana. Mešajte kutlacom uz dodavanje mineralne vode do uobičajene gustine testa za hleb, dok se testo ne počne odvajati od posude.
Ostavite testo na sobnoj temperaturi da se odmori pola sata.


Istresite testo na papir za pečenje i oblikujte vlažnim dlanovima pogaču veličine pizze i premažite sa malo nerafinisanog maslinovog ulja. Pecite u prethodno zagrejanom pizza pekaču 20 minuta.


Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Checker

1 komentar:

  1. Gospodjo Milovanović,probali smo sve ove Vaše recepte i zaista su ukusni.Pravi praznik za nepca.Molimo Vas da što pre objavite na ovom blogu još recepata,kako bi mogli probati još jela i obogatiti naš jelovnik.Konačno da se neko setio da približi našu kuhinju i makrobiotiku i da sastavi recepte zdravih jela,koja odgovaraju ukusu našeg podneblja.Moja porodica je oduševljena ovim jelima,pa zato molimo Gospodju Milovanović da što pre napiše i objavi još neki recept.Odličan 5!

    OdgovoriIzbriši

Hvala Vam na poseti i komentaru koji ce biti objavljen nakon moderiranja! Sandra

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...