22. ruj 2010.

Vegetarijanski rucak II

Jedan praziluk duzine 30-ak cm isecite na kockice, prelijte sa 5 supenih kasika nerafinisanog maslinovog ulje, dodajte prstohvat morske soli i dinstajte dok luk ne svene.
Kada je praziluk dinstan, dodajte mu oko 400 gr zelenog graska (svezeg ili zamrznutog), jedan veci paradajz nasecen na kockice, 3 manja krompira isecene na velicinu manjeg zalogaja. Posolite, dodajte mirodjiju i origano, dodajte malo soka od paradajza i dinstajte 40-ak minuta. Ako je potrebno, povremeno dolijte malcice vode.
Servirajte sa integralnom pogacom.

Protected by Copyscape Duplicate Content Check

2 komentara:

  1. Jako su ti lijepi recepti. Tko te naučio tako fino kuhati?

    OdgovoriIzbriši
  2. Oooooo, moja mamica! :) Eto i tvog prvog komentara!

    OdgovoriIzbriši

Hvala Vam na poseti i komentaru koji ce biti objavljen nakon moderiranja! Sandra

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...