21. ruj 2010.

Supica sa prosom i sargarepom

Potrebna Vam je voda koja je preostala od kuvanog kafriola iz prethodnog recepta (posta).
Potrebno Vam je i malo prosa, zitarice koju cete nabaviti u prodavnici zdrave hrane. Malena, okrugla i zuta zitarica bi trebala sto cesce se naci na Vasoj trpezi. Deca je vole zbog njenog blago neutralnog ukusa, a gurmane podseca ukusom na piletinu. Proso je koristan za zeludac, slezenu i pankreas, a u makrobiotici je nezaobilazna namirnica koja se koristi u supama, corbama, varivima, salatama i desertima...
Na svaki tanjir vode od kuvanog karfiola (u zavisnosti za koliko ljudi spremate supu) dodajte jednu manju sargarepu naseckanu na kolutice. Sveze listove karfiola operite, isecite peteljku i zilu lista, naseckajte na sitnije komadice, a samo zeleno lisce na sire rezance. Na svaki tanjir vode dodajte po jednu zaravnjenu kasiku oljustenog prosa i stavite kuvati 30 minuta.
Dosolite po potrebi, sklonite sa vatre i dodajte sitno seckan persun list.


Ovaj recept sam poslala kao ulaznicu za igru "Ajme, koliko nas je"
domaćinu Zoranu za mesec decembar 2010. na temu šargarepa/mrkva & paškanat/pastrnjak



 Protected by Copyscape Plagiarism Detection

2 komentara:

Hvala Vam na poseti i komentaru koji ce biti objavljen nakon moderiranja! Sandra

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...