23. ruj 2010.

Chuftice od nauta

Za dve porcije su Vam potrebne dve solje prethodno skuvanog i ocedjenog nauta.
Stavite naut u blender (sa nozem za sitnjenje) i dodajte sitno seckana tri manja cesnja belog luka, seckanu glavicu (100gr) crnog luka, zaravnjenu kafenu kasicicu morske soli i prstohvat sode bikarbone. Ukljucite na kratko blender, jer ne bi trebalo biti suvise sitno naseckano. Zamenite noz dodatkom za mesanje ili dobijenu smesu istresite u posudu za mesanje, jer dalji postupak ne zahteva sitnjenje.
Sada dodajte u blender ili zdelu za mesanje dve supene kasike semenki susama, 5 supenih kasika integralnog psenicnog brasna i mesajte dok se sve ne sjedini i dok ne dobijete cvrstu i kompaktnu masu. U zavisnosti od vlaznosti, tj. suvoce nauta, mozete dodati i vrlo malo vode (ako preterate, kuglice ce Vam se raspadati pri przenju). Ostavite smesu 30-ak minuta da se odmori.
Kafenom kasicicom vadite smesu na vodom navlazene dlanove i formirajte male okrugle cuftice. Przite u dubokom ulju. Za przenje koristim nerafinisano suncokretovo ulje.
Servirajte chuftice prelivene domacim ili kupovnim, guscim paradajz sosom, uz integralni pirinac.
Vise o nautu i njegovoj pripremi, kao i primeni, pogledajte u ovom postu.
RECEPT +
Krem supa od nauta
Ostalo mi je malo nepecene smese, za dve cuftice, pa sam je odlozila u frizider. Sledeceg dana, u zurbi, nisam stigla da pripremim neku corbicu uz rucak. Setila sam se smese u frizideru, prelila sam je vodom, dodala malo kuvanog nauta u zrnu, malo morske soli i malo suvog povrca, kada je provrelo, malo soja pavlake i suvog persun lista. Okus je predivan, podseca na krem supu od vrganja!



Protected by Copyscape Web Copyright Protection

Broj komentara: 6:

  1. Volim falafel, a ovo je falafel na naš način. Jako, jako fino!

    OdgovoriIzbriši
  2. Da, slicno egipatskom falafelu. Fino, aha! Ostalo ih je nekoliko juce od rucka i upravo smo ih pojeli, ali u sendvicu sa salatom.

    OdgovoriIzbriši
  3. Draga Sandra! Recepti su više nego dobri!Vrlo dobro izbalansirani i vizuelno lepog izgleda!Ima više blogova sa receptima tipa vegetarijanskih i makrobiotičkih, ali ovi recepti imaju tvoj lični pečat!Moj favorit su jela od nauta i ovsena kaša!!Fenomenalno!!Pozdrav,Hani!!

    OdgovoriIzbriši
  4. Hej Hani!
    Hvala ti na pohvalama. A dodjite malo cesce, da uzivamo zajedno <3
    Probajte, jako su fine ove cuftice. Ti volis naut, a i Zoranu ce se svideti! Pogledaj i druge recepte!
    Kiss from Pozarevac!

    OdgovoriIzbriši
  5. Draga gospodjo Milovanović,moram priznati da zavidim Vašm suprugu. Sudeći po ovim receptima i hrani koju pripremata, on zaista uživa.Svaka Vama čast kako Vi uspevate da i pored mnogo poslovnih obaveza koje imate, da spremite ova nesvakidašnja,ali veoma raznovrsna i veoma lepa i ukusna vegetarijanska jela.U samom početku kada ste otvorili ovaj blog,molio sam Vas da što češće postavljate svoje recepte na blog,ali sada moram da Vas molim da malo usporite jer ne možemo da spremamo tom brzinom,a hoćemo da probamo sve što Vi napišete.Doduše ,možda se pripremate za novu knjigu,pa onda je opravdano.Malo se šalim, naravno!Samo Vi nastavite u ovom tempu, a mi ćemo se već "snaći" nekako!Puno Vas pozdravljamo i želimo uspešno objavljivanje Vaših sledećih recepata.Zoran i Hani.

    OdgovoriIzbriši
  6. Dragi gospodine Zorane,
    Ne preterujte, nisam bas toliko brza! Koliko stignem; a drago mi je i toliko.
    Hvala na pozdravima, pozdravite suprugu,
    I pratite dalje blog. Hvala na komentarima.

    OdgovoriIzbriši

Hvala Vam na poseti i komentaru koji ce biti objavljen nakon moderiranja! Sandra

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...