Ova jednostavna i svakako zdravija varijanta od kupovnog sladoleda, zadovoljice ukuse malisana, ali isto tako i odraslih sladokusaca! Dakle, sladoled bez vestackih aroma, vestackih zasladjivaca, stabilizatora, emagulatora, raznih aditiva (benzil acetat, amil acetat... ), bez jaja...
Pet zrelih banana ogulite i stavite u blender ili miksujte stapnim mikserom dok se ne pretvore u kasu. Dodajte tri kasike meda i 2dcl biljne pavlake (ako ne mozete nabavati biljnu pavlaku bez aditiva, emagulatora i konzervansa, koristite obicnu mlecnu pavlaku za pripremu slaga) i miksajte.
Smesu stavite u zamrzivac, a nakon pola sata ponovo dobro izmiksujte, da biste dobili pravi kremast sladoled. Ponovo stavite u zamrzivac i ponovo jos dva puta na svakih pola sata miksujte sladoled.
Naravno, servirajte hladan!
Mozete prilikom miksanja dodati rukom seckanu crnu cokoladu ili pri serviranju preliv od cokolade (zagrejati crnu cokoladu sa vrlo malo vode i biljnog ulja i otopiti je, preliti preko sladoleda) ili prelijte Slatko od ruza ili dodajte u kremu zamrznuto bobicasto voce, seckane bademe, ukrasite keksom, listicima sveze nane, laticama ruze... Ako na pocetku miksanja dodate 5 zaravnjenih kasika kakao praha, dobicete bozanstveni sladoled od cokolade!
obožavam sladolede, pogotovo ovako domaće, ove godine ih na žalost baš i nisam nešto doma radila zbog nedostatka vremena općenito za kuhinju, no ovaj sladoled ću svakako isprobati u skorije vrijeme
OdgovoriIzbrišiOdlican je i jako jednostavan! Drago ce mi biti cuti kako Vam se svidio kada ga napravite!
OdgovoriIzbrišisvaki dan otkrijem neki novi blog! Ja sam Jelena sa blga foodfor thought. Sladoled je odličan, pogotovu sad kad su svi skupi i puni hemikalija i aditiva!
OdgovoriIzbrišiPozdrav Jelena!
OdgovoriIzbrišiSuper je sladoled, jucer sam radila varijantu sa kakaom. Fenomenalno! Ima i za danas ;)