Za ove jednostavne i fine kolačiće potreban Vam je kalup za pečenje mafina, koji će vam se više nego isplatiti, obzirom na jednostavnost i brzinu pripreme ovog slatkiša. Možete koristiti i specijalne korpice (koje su termo otporne) za pečenje mafina.
Mafini su umešani za tren, tako da odmah uključite Vašu pećnicu na 180 stepeni.
U sud za mešanje stavite (mera je veča šolja od 350ml): 2 zaravnjenje šolje integralnog pšeničnog brašna, 1/2 šolje smeđeg šećera, 2/3 šolje tople vode, 1/2 šolje nerafinisanog suncokretovog ulja, na vrh noža sode bikarbone, na vrh noža sitne morske soli, 2 supene kašike meda i 1 supenu kašika pirinčanog (ili jabučnog) sirćeta. Umutite mikserom smesu koja je malo gušća od smese testa za palačinke.
U smesu dodajte šolju suvih brusnica (u nedostatku, može i suvo grozđe) i 40gr grubo naseckane crne čokolade (najmanje 70% kakao delova), sve lagano promešate i kašikom vadite mafine u podmazane kalupe (malo ispod ruba svakog kalupa).
Kada ste rasporedili sve testo u kalup, pospite cimetom mafine i pecite u pećnici 20 min. na 180 stepeni.
Za doručak, večeru ili "za poneti"... za iznenadne goste uz kaficu ili odličan i zasitan medjuobrok!
Fantastičan recept. Samo takv brze, jednostavne, a ukusne poslastice i pravim. Ekstra. Stanka
OdgovoriIzbrišiEvo, ostalo mi i dva komada za dorucak! Bas su njami sa cajem. Kiss i hvala na komentaru!
OdgovoriIzbrišiFinoooo:)
OdgovoriIzbrišiHvala na komentaru :)
OdgovoriIzbriši