23. srp 2010.

Mafini sa suvim brusnicama


Za ove jednostavne i fine kolačiće potreban Vam je kalup za pečenje mafina, koji će vam se više nego isplatiti, obzirom na jednostavnost i brzinu pripreme ovog slatkiša. Možete koristiti i specijalne korpice (koje su termo otporne) za pečenje mafina.

Mafini su umešani za tren, tako da odmah uključite Vašu pećnicu na 180 stepeni.
U sud za mešanje stavite (mera je veča šolja od 350ml): 2 zaravnjenje šolje integralnog pšeničnog brašna, 1/2 šolje smeđeg šećera, 2/3 šolje tople vode, 1/2 šolje nerafinisanog suncokretovog ulja, na vrh noža sode bikarbone, na vrh noža sitne morske soli, 2 supene kašike meda i 1 supenu kašika pirinčanog (ili jabučnog) sirćeta. Umutite mikserom smesu koja je malo gušća od smese testa za palačinke.
U smesu dodajte šolju suvih brusnica (u nedostatku, može i suvo grozđe) i 40gr grubo naseckane crne čokolade (najmanje 70% kakao delova), sve lagano promešate i kašikom vadite mafine u podmazane kalupe (malo ispod ruba svakog kalupa).
Kada ste rasporedili sve testo u kalup, pospite cimetom mafine i pecite u pećnici 20 min. na 180 stepeni.

Za doručak, večeru ili "za poneti"... za iznenadne goste uz kaficu ili odličan i zasitan medjuobrok!


Protected by Copyscape Plagiarism Software

4 komentara:

  1. Fantastičan recept. Samo takv brze, jednostavne, a ukusne poslastice i pravim. Ekstra. Stanka

    OdgovoriIzbriši
  2. Evo, ostalo mi i dva komada za dorucak! Bas su njami sa cajem. Kiss i hvala na komentaru!

    OdgovoriIzbriši

Hvala Vam na poseti i komentaru koji ce biti objavljen nakon moderiranja! Sandra

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...