Važno je da mladu majsku koprivu berete podalje od puta. Berite je, naravno rukavicama i trudite se da ne uništite celu biljku čupajući je iz korena. Čupkajte samo prva 2-3 cm biljčice.
List koprive operite, spustite u vrelu vodu i kuvajte 3 minuta. Procedite i još malo proprerite svenule listove hladnom vodom.
U šerpu stavite koprivu, grubo naseckanu polovinu korena celara, dve grubo naseckane šargarepe, komadić (oko 1 cm) korena đumbira, dva češnja belog luka (češnjaka), začinite morskom solju, dodajte hladne vode da ogrezne i kuvajte 30-ak minuta. Dodajte, po osećaju, par kašika kuvanog integralnog pirinča u supu i sve izmiksajte štapnim mikserom i po potrebi dodajte još vode.
Servirajte sa sojinom pavlakom ili običnom (mlečnom), u nedostatku zdravije varijante.
Nema komentara:
Objavi komentar
Hvala Vam na poseti i komentaru koji ce biti objavljen nakon moderiranja! Sandra