12. svi 2011.

Dragi gosti

Dolazak proleća (hoće - neće) i baštenski radovi, rođendan mog supruga i tradicionalna proslava sa petnaestak prijatelja u našem domu, i sada već takođe tradicionalan Uskršnji odlazak u moj Zagreb u posetu roditeljima - sve i još puno toga lepog je obeležilo i ovaj april. Sve zbog čega sam zapostavila svoj blog. A onda su stigle slatke nagradice od Maje i Zore i podsetile me da sam u aprilu baš bila neaktivna blogerica.

Početkom ove godine sam saznala da čuveni Dr. Eric Pearl, rodonačelnik rekonekcije, dolazi u Požarevac. Ali, da dolazi kod nas u privatnu posetu i ručak, saznala sam kada sam bila u poseti roditeljima u rodnom Zagrebu.
Tog nesvakidašnjeg čoveka ugostili smo u našem domu, par dana po mojem povratku u Požarevac. Eric se sa svojim timom zadržao u dugoj i svima ugodnoj poseti, a to što ponekima u društvu engleski nije baš kao materinji jezik, nije bila smetnja potpuno opuštenom druženju.
Više o ovome svemu možete pročitati u novom broju časopisa Zdrav život (naravno, štampani broj daje celokupnu reportažu Erikovog gostovanja Požarevcu).

Da se vratimo na temu bloga... Eriku su se posebno dopale moje pite, integralna pogača i seitan (pšenično meso) koje do sada nije imao priliku probati. Šalili smo se, rekao mi je da pazim kako izgovaram (dok sam mu objašnjavala na engleskom šta je sve na trpezi) reč seitan, jer je podsećalo na "satanu", što mu ne priliči sa tako božanstvenim ukusom. Naravno, interesantno mu je bilo što je sve spremljeno bez mesa, izuzev malih sendviča sa dimljenim lososom.
Moj suprug ga je podsetio na njegovog dedu (Erik je inače delom i ruskog porekla), a pozitivna energija našeg doma je po Erikovim rečima, doprinela da se oseća zaista kao da je u svojoj kući.
I ako mnogi ovog neobičnog čoveka doživaljavaju kao božanstvo, u šta smo se imali prilike uveriti za par dana koliko je boravio u Požarevcu, čudesno isceljujući naše sugrađane - mi smo se sasvim prizemno zabavili i neposredno družili uz obostrano obećanje skorašnjeg ponovnog susreta.
Drugi dragi gosti, moji roditelji, ostali su kod mene u Požarevcu, a mama i ja uživamo zajednički u kuhinji. Javljam se uskoro sa novim receptima :)

Dr. Eric Pearl i ostali gosti, jeli su od svega po malo što je bilo servirano:
pita od sira, pita od krompira, razne slanih rolata, pasulj prebranac, domaće kiflice, dimljeni seitan, razne salate... kolačiće i torte...

Dr.Eric Pearl i ja
 Moj suprug i ja sa Dr.Erikom Perlom

Protected by Copyscape Web Plagiarism Scanner

Broj komentara: 10:

  1. "Zavidim" ti na društvu i mora da je bilo zaista inspirativno sresti čoveka kao što je on...
    I da, sa nestrpljenjem očekujem nove receptiće, falila si mi, i baš sam se pitala gde si :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Divan provod uz maštovitu trpezu :)).

    OdgovoriIzbriši
  3. Sandra,lepo je ugostiti takvog coveka,a i ti si zadovoljna.Kad god dosla,dobro ti nama dosla.Cekamo tvoje nove lepe recepte!!Pozdrav

    OdgovoriIzbriši
  4. Neka gadna frka je bila juce i danas na Blogeru! Svi komentari su se izgubili! Molim, pisite mi ponovo! Sve se izgubilo sto sam radila juce i danas. Hvala!

    OdgovoriIzbriši
  5. Pa ja nisam nigde mogla komentarisati ni odgovarati.Mislim d aje svima bila frka a Blogerobogovi nam objasnise da je njihova frka veca jer imaju problema.I tako svi mi blozxavisnici, blogo korisnici itd.prelezasmo male bloginje.Eto nas opet.Hrana mu se naravno svidela.Inace ja u ta bozanstvena isceljenja slabo verujem..

    OdgovoriIzbriši
  6. Pa da ponovim...

    "Zavidim" ti na društvu i mora da je bilo zaista inspirativno sresti čoveka kao što je on...
    I da, sa nestrpljenjem očekujem nove receptiće, falila si mi, i baš sam se pitala gde si :)

    OdgovoriIzbriši
  7. O, da - bloger i njegov kolaps, uh...
    Drago mi je da te opet ima na blogu.

    OdgovoriIzbriši
  8. @Djoli: Uh, ovo su velike bLoginje! Prestrasno! Sto se issceljenja tice, ni ja nisam verovala dok se nisam uverila ;)
    @Maslinka, @Nale, hvala.
    Prosto me strah postavljati novi post, ovo je bilo uzasno iskustvo. Mozda nam to namerno rade, da bi ukapirale kolike smo ovisnice :)))

    OdgovoriIzbriši

Hvala Vam na poseti i komentaru koji ce biti objavljen nakon moderiranja! Sandra

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...