tag:blogger.com,1999:blog-4321621183730206128.post57672603685094659..comments2023-05-02T11:42:23.020+02:00Comments on Mlin naš nasušni - nastavak knjige...: Starinski kukuruzni hlebMala kuharica Sandrahttp://www.blogger.com/profile/03054650755244920003noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-4321621183730206128.post-89037213523542378912010-11-07T01:24:34.225+01:002010-11-07T01:24:34.225+01:00obožavam kukuruzni kruh a ovaj na Dolcu i danas zn...obožavam kukuruzni kruh a ovaj na Dolcu i danas znam povremeno kupiti. I baš kako kažeš više je kao kolač nego kao kruh, uz njega mi gotovo ništa niti ne treba, tek ponekad komad svježeg sira i doživljaj je potpun. <br />Bilježim ovaj recept i svakako ću ga isprobati.Branka - byBhttps://www.blogger.com/profile/06167769161903266647noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4321621183730206128.post-56717428480324744762010-11-02T19:24:38.351+01:002010-11-02T19:24:38.351+01:00Κάθαρσις, naravno, dozivljaj bi bio potpuniji da j...Κάθαρσις, naravno, dozivljaj bi bio potpuniji da je jos tu i krusna pec! A sto se tice kukuruza, kada se radi sa prirodnim kvasom, hleb bude kiseo (kao sto je i pice boza od kukuruznog brasna koje fermentise sa vodom, je kiselo pa se dodaje secer)... e, tako je i sa prirodnim kukuruznim hlebom. Prvi put kada sam napravila taj hleb, bio je kiseo i mojem muzu se svideo, a meni ne. Sledeci recept je ovaj koji sam stavila u post, sa secerom i meni je bio znatno ukusniji od prethodnog. No, i to je stvar ukusa!Mala kuharica Sandrahttps://www.blogger.com/profile/03054650755244920003noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4321621183730206128.post-68330312434313599272010-11-02T09:11:27.242+01:002010-11-02T09:11:27.242+01:00Domaći kukuruzni kruh, pečen u krušnoj peći, s deb...Domaći kukuruzni kruh, pečen u krušnoj peći, s debelom, raspucanom korom, vlažan i težak, jedem i kao kruh i kao kolač. Kukuruzno brašno je slatkasto samo po sebi, pa je i kruh neutralan. Na žalost, danas više nema onih koji su to pekli u krušnoj peći (baka i mama mamine prijateljice).Laka kuharicahttps://www.blogger.com/profile/06558323013299150373noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4321621183730206128.post-89763373808109526312010-11-01T23:34:57.947+01:002010-11-01T23:34:57.947+01:00Nina, probajte varijantu sa prirodnim kvasom, a cu...Nina, probajte varijantu sa prirodnim kvasom, a cu tortu od graha. Vec sam dala recept dalje!<br />Mihaela, cestitam na uspehu u igri "Ajme, koliko nas je"!Mala kuharica Sandrahttps://www.blogger.com/profile/03054650755244920003noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4321621183730206128.post-71398527191717383542010-11-01T23:27:41.075+01:002010-11-01T23:27:41.075+01:00Odlicni su ti beskvasni hlebovi, ali, kao sto Nina...Odlicni su ti beskvasni hlebovi, ali, kao sto Nina kaze, ni ja ih nisam do sada pripremala. Ovako nesto sam poslednji put jela pre mnogo godina kod moje bake, vratila si me u lepe dane detinjstva :)Casa de vainillahttps://www.blogger.com/profile/12512616706528760355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4321621183730206128.post-70361037287959616012010-11-01T19:41:52.416+01:002010-11-01T19:41:52.416+01:00ovo ću isto isprobati prvom prilikom, mene interes...ovo ću isto isprobati prvom prilikom, mene interesiraju ovakve stvari, no nekako u zadnje vrijeme nemam vremena za eksperimente, čekam malo slobodnog vremena pa ću isprobavatiNinahttps://www.blogger.com/profile/08187234488295276272noreply@blogger.com